onsdag 8 maj 2013

Rosenlund


Eftersom det var så milt igår kväll och solen lyste länge tog jag cykeln ner för att kolla till Rosenlund. Det är vår andra bit mark, en bit bort närmare Boren jämfört med marken där gården ligger. Bebyggelsen är för länge sedan borta, men rosorna finns faktiskt kvar på ett par ställen. 


Vi har haft marken som sommarbete för hästarna och även använt en bit som hövall. Dessförrinnan hade Kerstin sina kor här om somrarna. Kerstin var dotter till de som ägde gården innan oss och när gården såldes styckades denna bit av för hon ville behålla lite mark. Några år senare hade Kerstin inte längre så många kor kvar och därför sålde hon tillbaka marken till oss.


Meningen var att det här skulle blivit ett vindskydd till hästarna.


En del av marken är rätt så sank och där finns nu en liten skog av björkar och al, till glädje för många djur.


Här är fotot taget bort mot hagens öppningI slutet av marken. Bakom träden lyser solen över Boren.


I diket som löper längs med marken, tycker min hund Franz att man ska bada! ;)

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för besöket! Jag tycker bättre om att bada från klippa eller strand, traditionell människa som jag är :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, jo det tycker jag nog också att strand eller klippa är bästa badställena. Men Franz ser fördelar med dikesbadning, man kan ju till exempel få en gyttjeinpackning samtidigt. Eller så är det kanske så att han först badar i diket för att jag senare ska ta med honom för dopp i sjön?. Tack för besöket själv, gillar dina rapporter om växthusbygget :)

      Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.