fredag 14 mars 2014

Blooming Friday: Generositet


Temat för denna veckas Blooming Friday är Generositet. Se mer hos Rosor och bladlöss. Jag kände inte riktigt att jag hittade något lämpligt foto med trädgårds eller naturtema så istället visar jag Franz. Franz är nästintill synonymt med generositet. Han är frikostig med pussar, vänlig som få, vill alla  väl och är nästan alltid glad. Busar glatt med flickorna på dagis, månar om sina "småsyskon" och överöser matte med tillgivenhet.

I trädgårdssammanhang tycker jag det finns mycket  generositet. Många växter blommar och växer frodigt trots ganska knappa resurser och inte optimala förhållanden. Vissa blommor är större än vad deras stjälkar egentligen klarar att bära upp. Humlorna som flitigt pollinerar trots att de egentligen inte borde kunna flyga. Ska jag välja endast en växt som symboliserar temat så får det bli blåbär, den täcker ju liksom en stor del av landets yta men låter ändå andra komma fram.

Jag försöker vara generös mot medmänniskor och medodlare, inte jämt jag lyckas dock. Men ett exempel skulle kunna vara att jag när vi flyttade från gården gav bort hela mitt lager av fröer, till Fröpåsen och två icke bloggande vänner.

Förra veckans tema var ödmjukhet och då skrev jag lite grann om träd och råkorna här i staden. Nedan finns lite bilder på just råkorna.

Hoppas ni har en trevlig fredag!


7 kommentarer:

 1. Jag har oxå en hund och det finns knappt någon som ger så mycket generositet som han så jag fattar precis hur du menar!

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo de är verkliga raringar ^^. Det samma till dig!

   Radera
 2. Hundar är verkligen generösa med sin tillgivenhet.
  Ha en fin helg
  Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Meta! Önskar dig det samma!

   Radera
 3. Ja mycket kärlek får man om man har hund. Nu har jag bara katter, men brukar träffa svägerskans hund som alltid blir lika glad och ska kela:)
  Kul för dina vänner med fröerna!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hejsan,
  Så fin han är!
  Ja, och jag har också hund så jag förstår precis vad du menar.. =o)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Ja, med djur handlar det verkligen om okomplicerad kärlek och generösa känslor.
  Franz ser ut som han säger: "Vad hände? Fotar du nu igen... vi skulle ju leka lite till..."

  Önskar dig en fortsatt fin helg
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.