onsdag 14 maj 2014

Malik BendjelloulMalik Bendjelloul har gått bort. Mannen bakom filmen Searching for Sugar Man och flera inslag i svt:s Kobra mfl. 


Det har redan skrivits spaltmeter i både stora som små dagstidningar, bloggar, tweets. Så varför då göra ännu ett inlägg? Jo, jag hoppas kunna även förmedla något som många andra inte gör.


Till att börja med känns det sorgligt att en så ung och talangfull människa försvunnit. Framtiden blev fattigare på flera sätt. Därtill känns det tragiskt att en man som i princip gett ett "andra liv" åt en annan konstutövare själv får plikta med sitt eget. Men det jag också vill framföra är att jag hoppas att media i alla dess former inte kommer att ägna sig åt det som de ofta gör, skvaller och spekulationer. Givetvis ska hans filmer fortsätta ses och diskuteras. Likväl ska de personer han berört fortsätta att prata om honom. Minnet och prestationerna ska få fortsätta leva kvar. Men vad vi inte behöver läsa och höra om är orsaken till hans död eller hans inre demoner, det spelar ingen roll nu. Trakasserier och skvaller hoppas jag hans familj slipper att utsättas för. Spekulationer om hans eventuella kärlek leder inte till nåt gott. Låt oss slippa braskande löpsedlar eller påhittade intriger i fikarummet, det gagnar ingen. För en gångs skull profitera inte på någons bortgång vare sig genom media eller i allmänna samtal. 

All omtanke till hans anhöriga! Vila i frid Malik!


(det är jag som tagit fotografierna. figurerna är gjorda i strö- och farinsocker med hänvisning till Sugar Man.  Spotify länk)

1 kommentar:

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.