måndag 16 juni 2014

Nässja


Det var varmt och kvavt igår. På eftermiddagen tog jag med vovvarna ut till byn Nässja utanför Vadstena för att de skulle få gå på promenad i mer lugn miljö. På bilden ovan ena gaveln av den lilla kyrkan.


Det finns en plats med en stor domarring här och det var där vi gick lite grann.


Domarringen är så stor att det var svårt att få med hela på foto. Tänker att det måste gått åt enormt mycket muskelkraft för att få dessa bumlingar på plats


Franz mådde dock inte bra som kanske syns ovan. Tror att han dels kände av värmen och så är han så rädd för åska, tyvärr misstar han även andra ljud för åska. Det har varit kämpigt för vovvarna igen, de är nervösa och blir skygga. Det är ju dock inte så konstigt när vi vid några tillfällen blivit hotade när vi bara varit ute och gått, Andy är också rädd för män sedan han var liten, vet inte riktigt varför men nu har det blivit värre igen, har tränat men det går bort när han blir trängd, är jättesvårt när folk inte respekterar att man säger till att han ska få vara ifred. Hjärtegull är skendräktig och har därför en del idéer vilket också påverkar grabbarna. sen är jag medveten om att de blir påverkade av sin matte, och matte blev tyvärr också nervös och ledsen pga lapparna.


Andy uppskattade iaf att få komma ut i lite högre gräs. Det blev bättre med dem senare på kvällen när värmen lagt sig. Franz fick vila hela kvällen och var glad igen i morse.


Den stora eken i mitten av domarringen gör det hela än mer speciellt.


Nässja kyrka ligger på en höjd så man ser staden därifrån. Slottet är i mitten.

Ovan vyer av kyrkan från andra håll. Speciell, något av en borg nästan.


Vy ut över Vättern.En vacker trakt. En ganska liten men lagom utflykt. 
Är trött och ledsen fortfarande men det känns aningens bättre. Det är svårt att komma bort från det här med skammen, har alltid fått inpräntat att det är fel att vara ledsen så det blir lite av dubbla bördor. Värmen gav med sig under kvällen och inatt har det regnat så vädret känns fräschare.


1 kommentar:

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.