torsdag 21 augusti 2014

Efter åsknedslaget / ändrade semesterplaner


Vi skulle ha tillbringat min pojkväns semester i hans hus i Darbu, Norge. 
Eller ja, rättare sagt i huset han hyr.


Det blev inte riktigt som det var tänkt... Simon var på resa till Mauritsius under sin första semestervecka. Under den tiden så var det ett stort åskoväder i Norge. Och på bilderna här ser ni hur det då gick...


Blixten slog ner i grannhuset som hann brinna upp helt inuti, fasaden står visserligen där intakt, men branden som började när säkringsskåpet exploderade spred sig längs innertaket. Någon på gården en bit ovanför såg att det hände och larmade brandkåren, tur var väl det för det är bara 15 meter till Simons hus och ca 30 till gårdens huvudbyggnad. Blixten spred sig genom telefonkablarna mellan husen så det blev en del skador även på dessa, modemen inne i bägge de andra husen exploderade och kablarna brann, gudskelov utan att sprida sig till väggarna, varmvattenberedaren i Simons hus gav upp, likaså centraldammsugaren, ett fönster exploderade, spisen fungerar men verkar ha fått sig en smäll, säkringar behövde bytas och en del annat. Telenor har också fått sin telefonledning förstörd, just nu hänger den provisoriskt i två träd, de har visst inte bestämt sig för om de ska dra ny ledning på befintliga stolpar eller gräva ner alltihop. Så ja, det blev ingen semester i Norge alls under juli. Jag är här och hälsar på nu dock, de har fått igång vattnet och telefon/internet är provisoriskt lösta. Simon har börjat jobba igen för två veckor sedan. Utsikten från köksfönstret är mindre rolig... Hoppas de monterar åskledare framöver.

3 kommentarer:

 1. Mer elände. Vilken tur att ingen kom till personskada ändå. Önskar di en bra helg ändå.

  SvaraRadera
 2. Hei! Lynnedslag er så skremmende og ødeleggende. Hos dere har det virkelig slått til. Her har det dundra og lynet har flerret opp himmelen mange ganger. Det slo ned og ødela modemet, men det er en bagatell i forhold til brann. Håper dere får montert lynavleder så fort som mulig.
  Anne

  SvaraRadera
 3. so sorry to read about this. Hope you have a good weekend x

  SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.