måndag 22 september 2014

Badstrand i Norge


Linda undrade hur det var med badstället jag visade i tidigare inlägg. Det är ett friluftsområde som ligger ungefär 6-7 km från där min pojkvän bor. Det är två sjöar som går ihop, Eikern respektive Fiskumvannet. Det finns tre stränder samt ett ställe för fiske där sjöarna möts plus vid den sida där Fiskumvattnet ligger så är det också stora gräsmattor. En restaurang finns också. Här är  Restaurangens sida och här är en sida om ställets historia, där finns också översiktsbilder 

Restaurangen, Sundhaugen Paviljong

Höger sida av stranden nedanför restaurangen


Vänstersida av stranden

Zoomat in andra sidan av Fiskumvannet sett från stranden. Pojkvän bor ca 2-3km fågelvägen upp på fjället ovanför kyrkan sett

Det finns en gammal transformatorstation på platsen, där finns "utomhustavlor" som ett led i att en av byarna i närheten är kulturhuvudstad i år.

På andra sidan vägen brevid sjön Eikern odlas körsbär i långa rader.

Den största stranden/gräsmattan.

På väg tillbaka från den stora stranden ner mot restaurang och parkering


Vy över Eikern sett från en terass nedanför restaurangen. Det går elledningar över precis hela området, går ej att få till foton utan dem.

Stranden närmast parkering/restaurang.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin plats! Inte behöver man åka någonstans. Man kommer till platser man aldrig hört talas om ens, i bloggens värld.

    SvaraRadera
  2. Så fint det ser ut! Häftigt med två sjöar så intill varandra. Tack för att du visade :D

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.