Gjorde denna paj igår.
Pajformen är ca 22cm i diameter, 5 cm hög. Ugnsvärme 200 grader C
I botten: 2 stora äpplen av sorten Aroma i bitar (skal kvar men kärnhus borta)
ca 2 tsk malen kanel som pudrats över äpplebitarna
1 tsk av Äppelkrydda från Österlenkryddor (går bra att ta mer, men min kryddburk tog slut)
1 msk honung ringlad över äpplebitarna
Topping/smuldeg:
1 msk citrontimjan från Mill & Mortar (eller efter smak)
2 tsk malen ingefära
1 dl kokosflingor
1 dl små solroskärnor
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl Stevia Strö
1 dl neutral olja från Kung Markatta (går bra med t.ex. solrosolja också, dock viktigt att oljan är neutral i smaken)
Alla ingredienser rördes samman i en bunke och ströddes sedan över äpplebitarna. Allt gräddades sedan i ca 20 minuter. Äts med fördel när den svalnat något.
Det var ett annorlunda äppelkakerecept. Med timjan speciellt. Det är roligt att göra litet olika. Det blir annars lätt det vanliga smulpajreceptet. Det ska prövas!
SvaraRaderaNu är den gjord och provsmakad. Jag tog tre äpplen (men hade nog utan vidare kunnat ta 1-2 till). Jag tog ingen sirap och jag tog torkad stevia. Blev jättegod fast i min smak en aning för smulig. Ska prova med mer olja nästa gång.
SvaraRaderaKul att du provade. De Aroma äpplena vi har är milt sagt ganska gigantiska ;). Så lite svårt att få till en bra mängd. Min är inte smulig men jag rörde in oljan ganska länge, det borde jag nog ha skrivit. Timjan, rosman mfl blir ofta rätt gott ihop med äpplen även om man gör efterrätt. Hoppas du Har det bra idag!
Radera