torsdag 22 oktober 2015

Vinäger i håret?

Senaste året har jag haft alla tänkbara bekymmer med mitt hår och hårbotten. Allt från torrt och skört till fett och blåsor. Hårbotten har varit ett katastrofområde det också. Schampo, balsam, hårolja, ekologiskt, traditionellt, utan sulfater, med sulfater... inget har riktigt funkat mer än temporärt.

Men nu tänkte jag med inspiration från Elin Unnes bok The Secret Gardener prova det här med vinäger. Jag börjar nämligen misstänka att det är vattnet som är boven i det hela, eller i alla fall något som bidrar. Såg också att märket John Master Organics har en hårvinäger i sitt sortiment. Vi får väl se hur det blir med allt ihop. ;)

Eventuell läsare kanske har något tips att dela med sig av?

Här är en länk till info om boken: http://thesecretgardener.norrlage.se/the-secret-gardener-en-bok-av-mig/
Och till Elins blogg:ttp://thesecretgardener.norrlage.se

2 kommentarer:

  1. Värt att prova. Men går det inte att skölja med vanlig vinäger om det är det som skulle göra susen? Lycka till. / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag sköljde med äppelcidervinäger sista gången. Det är väl ingen dramatisk förändring ännu, men det känns något fräschare. Elin Unnes hade ju gjort ett avkok med örter i vinägern men så avancerad tänkte jag inte vara i nuläget. Hårvinägern man kunde köpa var också äppelcidervinäger men också med massa andra nyttigheter i. Har försökt läsa på och det är tydligen ofta så att vattnet är basiskt medan hårbotten vill ha surare ph. Åkerfräkente sägs ju vara bra också, men jag har slingor så vill ta det lite försiktigt så det inte blir grönt ;) :)

      Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.