onsdag 29 januari 2014

Underbara onsdag, Vinterpyssel

 

Följer med på Lindas fotoutmaning "Underbara onsdag". Veckans tema är Vinterpyssel. Det blir inte så mycket gjort ute när vinden är såhär kall. Men matar fåglar gör jag, och det i sig är ju lite av ett pysslande. Bilderna är från det stora fågelbordet på gården (gjort för större fåglar som ej tar hängande foder), matar även nu men det blir i mindre mängd på balkongen.

Inomhus pysslar jag en del men orken tryter rejält. Men kollar foton, sorterar parfymerna, gör en och annan snittblomsdekoration. Förut var jag en pysslare av rang, men det kommer kanske tillbaka, lådorna finns ju kvar på vinden. På foto nedan ett potpurri av kryddor och zest jag gjorde inför jul. Doftar inte blommorna får man hitta på annat.Fler fina bidrag hittar ni hos Lindas blogg Växthusliv


8 kommentarer:

 1. Det var då inget dåligt fågelbord.
  Det är ju ett stort buffébord och bara till att mingla runt ;-) Härligt!

  Kram Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ja,haha det är kanske lite stort. Men när man har ett bord över varför då inte göra ett fågelbord ;)

   Radera
 2. Vilka fina potpurrier! Det kanske jag skulle försöka mig på. Har du något knep, eller "gör du bara"?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda, nja det blir nog mest att jag bara gör. De här är från ferien i Norge och då fanns inte så mycket att välja på. Ville ha något mustig som ändå såg okej ut. Det är kanel, ingefära, stjärnanis, nejlikor, kardemumma, lagerblad, muskot och apelsinskal i.

   Radera
 3. Att mata fåglar är ett riktigt pyssel som jag också ägnar mig åt. Jag ägnade dessutom helgen åt att räkna fåglar och rapportera dom till "Vinterfåglar inpå knuten". Hos mig vann gulsparven men totalt vann, som vanligt, talgoxen. Fina doftpotpurrier du gjort. Vackra att se på och jag kan tänka mig att dom doftar härligt.

  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulsparvar är fina! På gården hade nog grönfink eller nötväcka vunnit, kanske gråsparven. Det fanns ett helt gäng bofasta.

   Tack det samma!

   Radera
 4. Fåglarna måste var glada för att du pysslar om dem.
  Gör du något med dina spetsar? Jag har också en hel del, som jag fått utwen att jag själv sparat. Men jag skulle vilja sy något med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, egentligen samlar jag nog mest på dem ;). Men ibland slår jag in paket, använder dem till kransar eller som hårband.

   Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.