torsdag 17 juli 2014

En eftermiddag i vadstena, borstnejlikor, stormhatt, akelja, slott och fika


För ett par veckor sedan var jag inne i centrum och tog en fika på La Bocatas bakgård tillsammans med alla tre vovvar. Riktigt varmt och mycket folk men det gick rätt bra ändå. Passade på att ta foton av blommorna bredvid fiket. Ovan stormhatt i knoppBorstnejlikor är en av mina favoriter. De har så fin doft också.


Blåklockor i både blått och vitt. Ljuvliga rosor.Vallmons frökapslar är som små konstverk i sig.
Efter fikan gick vi ner till Hamnparken och slottet. Vovvar tycker det är spännande att gå där, så mycket dofter

13 kommentarer:

 1. Borstnejlikor är fina och tacksamma. Visste dock inte att de doftade. Jag har inga nu så jag kan inte testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen direkt påträngande doft utan mer subtil. Men jag har fina doftminnen från åren med eget företag, då gick jag i grannens odlingar och plockade massor med buketter.

   Radera
 2. Du är ett så lysande exempel på att man kan trädgårdsblogga även om man för tillfället inte själv har nån. Det finns ju härliga växter överallt. Här har borstisarna blommat över för denna gång. Klippte ner fröställningarna igår så nu ser det skapligt prydligt ut igen.
  Fina bilder och så mysigt runt slottet. Har faktiskt firat midsommar i parken där för några år sen när vi var på genomresa med bobilen. Trevligt minne.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 3. Hej Malin...
  Hittade dig genom Anette och ser att vi har ännu en gemensam bloggvän - Lavendia :)
  Borstnejlikor är trevliga blommor... här dyker de upp lite här och där och det får de såå gärna...
  Många sköna bilder från Vadstena, som är en av mina favoritstäder, hur mysig som helst.
  Vi var där för en vecka sedan... stod med husbilen vid slottet, njöt av alla vackra bilar och skön musik och så vandrade jag runt tidigt på morgonen och fotade. Bästa tiden på dygnet innan människorna vaknar och värmen blir för hög...
  Hälsningar
  Anki - i en annan del av Östergötland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad kul att ni trivdes! Aha, men då var ni här när det var rockabilly-festival på slottet? Om ni var ute och gick något på kvällen kanske du såg mig och taxarna? Vi satt utanför i parken en bra stund. Hoppas du har det bra!

   Radera
 4. Glömde... om du vill se mina bilder från din stad så finns de här: http://ankistankar.blogspot.se/2014/07/som-sagt-var.html
  / Anki

  SvaraRadera
 5. Hittade hit via Rost och rädisor, trevligt! Du tar fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Hoppas du har det bra! :)

   Radera
 6. hej..hittade dej via Rost o rädisor..
  Bortsnejlika är fin..jag har sått den flere år, men vart den sen försvinner vet jag inte, jag har väl rensat bort den i tro att det va ogräs;( ha en bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite lurigt med borstnjelikor i och med att de är tvååriga. Sås de på våren blommar de ofast inte förrän året därpå och då är det lätt hänt antar jag att de stryker med i rensandet. De på mina bilder har nog fått självså sig. Prova att så på sensommar/hösten så får de lite försprång. Hoppas du har det bra! :)

   Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.