söndag 13 juli 2014

Sommarutmaning


Läser då och då Den enarmade banditens blogg. En mycket trevlig sådan även om den inte direkt har trädgårdsfokus ;). Nu kikade jag in och fann en sommarutmaning. Den tänkte jag haka på för få saker är så härligt som sommar att fundera mer kring, lite struktur i bloggandet är väl också bra ;).  Den enarmade banditen  Hur ser mina planer ut för sommaren?
Jag skulle egentligen ha varit på väg att flytta, ja egentligen varit nästan färdigflyttad. Men nu blev det inte riktigt så, åskan slog för två veckor sen ner dit jag ska flytta så det hela är uppskjutet. Hade velat gå en dag på Bråvalla för att se bland annat Daniel Adams Ray och Placebo men hälsan satte stopp. Jag har gjort en liten miniresa till Stegeborg utanför Söderköping tillsammans med min bror, mycket trevligt. Annars så blir det inte så mycket planerat, hälsan är inte på topp. Har få vänner, men de jag har ska jag försöka besöka innan flytten blir av (om man får vara lite fräck och "göra reklam" så skulle jag gärna få nya bekantskaper). Och så har jag ju mina tre fina vovvar! :) De tar mycket tid. På bilden ovan är det Andy i kvällssolen. Vad gjorde jag på midsommar?
Jag var förkyld och hade en besvärlig ögoninflammation. Humöret var inte heller på topp. Så jag var hemma. Vädret var inte heller det bästa. Dagen innan var jag ute och plockade buketter tillsammans med vovvar, de som syns på bilden ovan. Jordgubbar och choklad fanns också. Kvällen tillbringades i sängen framför tv:n med godsaker och te. Såg filmen Nätterna vid havet/Nights in Rodanthe

Min bästa sommarfrukost?
Är dålig på det där med frukost. Men te ingår alltid. Jordgubbar är heller inte dumt. Men den bästa frukosten? hmm, hotellfrukost! ;)

Bästa sommarlåten?
Har ingen specifik sommarfavorit i musikväg. Men de man hör live på festival/konsert skapar nästan alltid speciella minnen. En kolossalt varm sommarkväll 2006 såg jag Morrissey på Nöjesfabriken i Karlstad, det var helt fantastiskt och något jag ännu ler åt. 
Just nu har jag lite av en nostagitripp och lyssnar på Pet Shop Boys, Always on my mind och Eurythmics, Miracle of Love annars är det helt okej med de färdiga listorna som spotify gör Summer chill . Eller nu när jag funderat lite... en favorit är SummertimeVad passar bäst på grillen?
 Zuccini. Foliepaket med lök eller tomat, morot och äpple. Persikor till efterrätt.


Vad dricker jag helst i sommar?
Tackar inte nej till mousserande vin om det inte är alltför torrt. Citronvatten och rabarbersaft. Men jag gillar te oavsett årstid. Nyligen kom jag i kontakt med påsar från English Tea Shop och de var riktigt trevliga. Den i mitten med ginger peach är en favorit varmare dagar.Vad ska jag läsa i sommar?
På fotot ovan syns böcker jag nyligen läst ut, håller på med och ska börja på. I kroppen min och Vägskäl av Kristian Gidlund. Vågorna av Virgina Woolf. Leaves of Grass av Walt Whitman. A Single Man av Christopher Isherwood. A Good Year av Peter Mayle. Böckerna från Finistere av Bodil Malmsten. Diktsamlingarna Omgångar av Jonna Fries och Måne över hyreshus av Maria Vedin fyndades bägge för 20 kr på bibliotekets utförsäljning. Jag försöker läsa både på svenska och engelska. Beställer man från Adlibris t.ex. är ofta de engelska originalen billigare.
A Single Man och A Good Year har förövrigt också blivit till två bra filmer även om de inte följer böckernas handling helt troget.


Favoritplagg under sommaren?
Luftig klänning om jag ska vara "officiell". Mjuk t-shirt och leggings om jag är hemma. För inte alls länge sen var det ridbyxor, alltid (saknar den tiden en del) och att döma av hur händerna såg ut så hade jag trädgårdshandskar alltför sällan ;)


Favoritpark?
Den på fotot ovan. För att den ligger riktigt nära och för att det inte är så mycket folk där, inga turister hittar dit. Den finns utanför det gamla länslasarettet här i Vadstena. Gillar de stora träden. Annars är Munkträdgården och Slottsparken väl värda sitt besök om man är i Vadstena. De utanför Klosterområdet och Hospitalsområdet är också fina. På andra orter så gillar jag slottsparken vid Ulvåsa, generöst att man får gå där trots att den är privat och så Sofiero.

Bästa badstället?
Här i närheten är det Tycklinge vid Vättern! Vovvar får följa med. Annars är jag väldigt förtjust i sandstränderna i Skåne; Falsterbo, Skanör, Simrishamn, Stenshuvud.


1 kommentar:

  1. Hej, Malin! Ville bara tacka för din fina kommentar hos mig och den fina dikten. Visst är det sorgligt när man förlorat en liten vän men de fina minnena har man ju kvar för resten av livet. Jättefin dikt/ Kram Titti

    SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.