tisdag 9 september 2014

Äppelpaj med citronverbena


Gjorde smulpaj med äpplen häromdagen. Och eftersom jag har lite av ett överflöd av kryddväxter försöker jag få till användning av dem också. Började med att skiva ett Åkerö-äpple och två andra mindre som jag ej vet sorten på. Lade äppelbitarna i två mindre pajformar, ca 12 cm i diameter. Hade 4 kvistar citronverbena som jag klippte i mindre bitar över äpplebitarna. Sedan täcktes det hela av en en smuldeg bestående av 1,5 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 0,75 dl strösocker. Överst lades tunna skivor av smör (viktigt att hela smuldegen täcks av smöret). Sedan gräddades pajerna i 20 minuter i 200 grader. (ungstiden kan nog variera). Vi åt med glass till.


1 kommentar:

  1. Och för den som inte har citronverbena borde det gå fint även med citronmeliss citrontimjan.

    SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.