måndag 8 september 2014

Macka med svamp, äpple, tomat, persilja och basilika


När jag går erftermiddagspromenaden med vovvarna brukar jag försöka plocka med mig lite av det vi hittar, en bukett, nån svamp eller kanske bara någon enstaka blomma. Det är inte varje dag det blir några fynd men emellanåt så, försöker hålla fantasin igång och ögonen öppna.

Nåja, häromdagen hittade vi en karljohan och en större kantarell. Improviserade fram en röra som lades på ostbröd från mataffären. Började med att steka svampen, när denna var nästan färdig tillsattes ett litet äpple av en ganska söt sort i bitar och en kvisttomat i bitar, sedan fick allt stå på spisen tills det mjuknat. Kryddade med torkade kryddor: vitlök, timjan och rosmarin som lades i samtidigt som äpplet och tomaten. När röran var färdig lades den upp på brödskivan som först fått lite olivolja på sig och sedan täckts med basilikablad. Röran lades på och varvades med blad från persilja. Inte så tokigt, och rätt fint för ögat.

1 kommentar:

  1. Så roligt med promenadmat. Låter lyxigt. Måste försöka göra så jag också när jag promenerar - slår vad som att det dessutom gör promenaderna roligare :D

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.