måndag 1 september 2014

Pastasås med egna örter


Gillar kryddväxter och har haft en del nu under sommaren. Hittade rätt många på reorna i juli också och nu när värmen avtagit och det kommit lite regn har de vuxit till sig rätt rejält. Behövde trimma av dem så det blev pastasås härom kvällen.

1 gul lök, 1 purjolök (ej de grövsta bladen) stektes i olivolja tills de mjuknat sedan tillsatte jag 1 stjälk selleri och 3 tomater i bitar. (om grönsakerna inte är så vätskerika kan det nog behövas lite vatten också), de fick koka ner tillsammans med oregano, rosmarin, timjan och basilika. Hur mycket örter man använder är väl en smaksak men jag tog ungefär 5 kvistar rosmarin, 5 oregano, 5 kvistar timjan och en handfull basilikablad. Kvistarna var omkring 3-5 cm långa. Serverade såsen till vanlig spagetti, basilikablad och lite lök på sidan om och en bit halloumiost.


På bilden ovan basilika och några av de lökar jag odlat i balkonglåda (det är en liten sort, steklök tror jag de brukar kallas).
1 kommentar:

  1. Låter härligt! Inte behöver man kött när man har så mycket bra örter. Och man känner sig så nyttig när man lagar av det hemodlade.

    SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.