onsdag 8 oktober 2014

Jordgubbar i början och senare


När det var premiär för "Blommig fredag" hos Rosor och bladlöss för några veckor sedan så skrev jag om mina nya jordgubbar. De var ett impulsköp som fick följa med hem bara för de såg så övergivna ut där längst bak i trädgårdsbutiken. Sedan blev jag så glad över att de tog sig och också blommade med de finaste rosaröda blommorna. Tänkte skriva ett separat och lite mer utförligt inlägg om dem. Sorten heter Roman om jag lyckas tyda de nötta etiketterna rätt. Vid senaste besöket i trädgårdsbutiken köpte jag faktiskt de två sista krukorna också, de syns på fotot ovan. De första plantorna var ännu mer skruttiga än dessa, med massa visset. På fotot nedan har de första plantorna planterats om i en mycket större kruka, fått bra jord, rensats och viktigast av allt tror jag, vattning. De var ungefär 5 cm stora i omkretsen från början och som ni ser nu har de brett ut sig rejält, det är tre plantor i den stora krukan.


Nedan det foto jag hade med i Blommig fredag - inläggetOvan en bild på plantor av sorten Korona. De var ungefär lika vanvårdade som Roman-plantorna. Dock har de inte alls viljat repa sig så bra. Hoppas att de kommer klara vintern och komma tillbaka starkare till våren. Det går inte att gräva i marken här så jag får ha allting i krukor. Ska bygga som "tält" av löv, fiberduk och granris över krukorna i vinter.  Krukorna står hos min pojkvän och hans minimala trädgård i Norge, men jag har fått lov att pyssla lite här och plantera lite granna.3 kommentarer:

 1. Vad spännande att se hur det går och hur jordgubbarna smakar.
  Ha en skön dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Finns ingen trädgård som är för liten för jordgubbar! Du kan ju alltid hänga dem i amplar till våren. Känns alltid bra när man kan fyna lite plantor och hur skruttiga de än ser ut, brukar de komma igen som om ingenting hade hänt till våren.
  Ha det gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. De är söta att titta på och ger bär dessutom. De tackade för skötseln de fick.

  SvaraRadera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.