måndag 9 november 2015

Blomsterkrasse inlägg nr 3


  

Ovan de sista bilderna på krassen. Jag tror det är blomsterkrassens lite obändiga växtsätt som gör den charmerande. Ihop med blommornas klara färger känns den livfull. Jag torkade de här blombladen ihop med ringblommor och tänkte ha dem till exempelvis muffins eller bara som dekoration i vintern.

3 kommentarer:

 1. De är verkligen fina. Som små solar och väver sig in både här och där. Jag har ibland krasse i sallad, men ej haft dem i muffins. Ska pröva nästa år. / Britt

  SvaraRadera
 2. Tack för att du påminner mig om krasse. Det är så vackert - både i rabatten och i salladen. Jag missade krasse förra sommaren och sörjde lite över det. Åh, det finns så många fina växter man skulle vilja ha.

  Sköldlöss har jag aldrig stött på och hoppas att slippa. Försöker att köpa så lite som möjligt från plantskolan, men vem vet - de kanske kommer inflygande genom ett öppet fönster en vacker dag. Tråkigt att du förlorade dina växter!

  Trevlig helg!
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda, tack för "besöket". Åh nej, sköldlöss vill nog både du och alla andra slippa - det var bland det vedervärdigaste jag varit med om på krukväxter. Jag blev aldrig klok på varifrån de kom, men de dök upp mitt i vinterförvaringen och ja - citrus, oliv, lager och sånt det tar ju sin tid att få fram - så det kändes inget kul. Hoppas du har det bra!

   Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.