lördag 7 november 2015

Goda grannar


När jag såg temat för Blommig Fredag igår inne hos  Bland rosor och bladlöss var jag lite konfunderad om jag alls skulle kunna vara med. Jag har ju inte någon direkt trädgård nuförtiden och i mina krukor är det inte så mycket matchning alls. Men jag tänkte att man kunde se ordet goda i en mer bokstavlig bemärkelse. Och grannar skulle man kunna se som i ingredienser som passar ihop och förstärker varandra. Många frukter och kryddor är ju också verkligt vackra.

Ovan är det äpplen från en odling en bit bort. Österlenkryddor gör en blandning av kryddor de kallar Äppelkrydda. Och den blandningen är verkligen perfekt ihop med tillagade äppelrätter.


Mynta och te. Antingen myntate på orientaliskt vis eller kanske som jag gör och låter ett par myntablad vara med i ett traditionellt svart te. Mynta känns som en verkligt mångsidig krydda.


Citrusfrukt, ingefära, kanel och stjärnanis. Många olika kombinationer. Dofterna passar så fint ihop också. Senaste dagarna har jag gjort en vitaminshot av citronsaft, riven ingefära, gurkmeja, kanel och honung.


Pumpa, muskot, kummin och blandningen Happy roots från Mill & Mortar. Passar även till exempel för sötpotatis och morot.


Lingon, apelsin och kryddnejlikor. Jul för mig.


Kaffe och kardemumma


Tropisk frukt, kokos och vanilj

Gå in till Pilgrims blogg för fler bidrag!


5 kommentarer:

 1. Det var väl ett fint inlägg på temat. Kryddor, frukt och grönt som samsas. / Britt

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Smaker er gode naboer. Det ser veldig innbydende ut. Anne

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker silverbricka :) Hoppas ni har soligare än här i gråkalla GBG:(

  Idag har jag DIY Alla hjärtans dag tips på bloggen:)

  Ha en kärleksfull helg!

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Brickan är inköpt för ett par år sedan hos någon av antikhandlarna i Vadstena.Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken av dem, men de är värda ett besök allihop. (Tyvärr är brickan dock bara i "vanlig plåt", men den har gett nog med glädje för 30 kr ;) ) Hoppas du har det bra!

   Radera

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.