söndag 25 september 2016

Drömmar i kras (inlägg nr 2)Andra inlägget om det lilla huset i kanten av skogen som vi fann under en promenad.Då ett fönster var öppet och ett annat var trasig stack jag in kamerans objektiv.
I köket fanns kaffekopparna framme, lite som om någon snart skulle komma tillbaka, udda och små, men ändå fina i enkelhet.


Mögel och röta har tyvärr gått hårt åt huset även om man som till exempel på golvet i kammaren kan se att det nog inte var så länge sedan som renoveringsplaner funnits.


Taket bågnar kraftigt och bitar har börjat falla ned. Det här motsvarar bilden på taket där pannorna var borta i det förra inlägget.


Rummet som ändå var förhållandevis väl städat kändes nästan iscensatt med den svagdricksflaskan och den fina spisen. Tapeten i köket var det som drog ögat till sig, den kändes väldigt rätt för detta lilla hus fyllt av sommardrömmar.
En "modern" spaljé ger intryck av att det inte var så länge sedan huset iaf användes som fritidsbostad. Å andra sidan fanns ingen växt i närheten och trädgården har för länge sedan slutat vara omskött.Tapeten ovan fanns i utbyggnaden och vyn nedan är in mot den äldsta delen.


Fönstret som fanns på denna sida av utbyggnaden var öppet och en känsla for över mig. Hur ska det bli när vintern kommer? Och snön får fart nedför backen. De kommer ju att frysa så alldeles! Men Malin... det är ju ingen där.Har valt att kalla inlägget "Drömmar i kras" då det syns att det funnits renoveringsplaner som avstannat. Ett litet hus i kanten av skogen och med ängen i ryggen. Kopplingen till porslin spelar också in. Drömmar och förhoppningar. Och kaffe i blommigt porslin med nya tapeter och en eld när kvällen skymmer. Skärvor av dåtid och fragment i nuet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.