Nu när blåbärssäsongen är här tänkte jag tipsa om att göra milkshake.
5 dl blåbär
2,5 dl vispgrädde
500 g vaniljglass
1 dl kokosrasp
1 msk torkat blåbärspulver
Vispa grädden styvt i en bunke. Kör blåbär, glass, kokosrasp och blåbärspulver i en matberedare eller stark mixer till en krämig konsistens. Vänd försiktigt ner glassbladningen i grädden. Fyll upp på glas/muggar. Ställ i frysen några minuter. Servera med sugrör och sked. Räcker till fyra små eller två stora portioner.
Det torkade blåbärspulvret kan uteslutas.
Det torkade blåbärspulvret kan uteslutas.
Now when it's blueberry season here in Sweden we made blueberry milkshake.
5 deciliter blueberries
2,5 deciliter doubbe cream
500 gram vanilla icecream
1 deciliter ground coconut (the smallest kind of flakes)
1 tablespoon of dried blueberry powder.
Whisk the cream stiff in a separate bowl. Put blueberries, icecream, coconut flakes and powder in a foodprocessor or strong mixer and mix into a creamy texture. Gently fold the icecream-mix into the whisked cream. Pour in mugs or glasses. It will make four small portions or two larger. Put in freezer for a couple of minutes (don't forget them in the freeze). Serve with straws and spoon.
The dried blueberry powder can be left out.
1 tablespoon of dried blueberry powder.
Whisk the cream stiff in a separate bowl. Put blueberries, icecream, coconut flakes and powder in a foodprocessor or strong mixer and mix into a creamy texture. Gently fold the icecream-mix into the whisked cream. Pour in mugs or glasses. It will make four small portions or two larger. Put in freezer for a couple of minutes (don't forget them in the freeze). Serve with straws and spoon.
The dried blueberry powder can be left out.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.