fredag 4 november 2016

Lista för novemberNovember kom med sönderblåsta löv och snö. Oktober blev inte alls som jag väntat mig utan en förfärligt tung månad med en chockartad upplevelse och försämrad hälsa. SÅ november känns som om jag drar igen dörren bakom mig - slickar såren i fred..
Liksom de sista månaderna har jag gjort en lista för denna med saker jag tycker om, ska göra eller inspireras av. Hoppas någon kan få nåt tips och dela gärna med dig av oktober medför för din del. Fotot ovan är taget på ett hus inne i stan i Linköping - i närheten av biblioteket.


Doft: nu tänker jag inte så mycket på naturens dofter. Vill ha en parfym med lite kryddig doft eller med "champange"

Färg: det sista gula/bruna löven. Lila/dova rosa toner.

Blomma: fredskallorna på gravvårdar. Men till hemmet har jag köpt två nya gullrankor samt en succulent - de ser jag fram emot.Musik: Inte så road av musik just nu.Men jazzen ligger väl där och lurar i hörnen, kommer nog att bli spellistan coffeatable jazz på spotify. Annars gillar jag Duffy mer och mer och så tror jag det får bli lite Dolly Parton och Emmylou Harris

Tidningar och magazine: Nya RUM. Gillar blandningen och lär mig nåt nytt i varje nummer. Gods & gårdar för en stunds drömmande och för mitt kulturhistoriska intresse.

Tv-serier: Har sett om hela Downton Abbey. <3 Helt fantastisk. Nu ser jag Mr Selfridge.Böcker: My name is Lucy Barton av Elizabeth Strout för att det känns som om jag behöver det och det blev ej av i oktober. Sen vet jag inte riktigt - har inget direkt sug efter böcker alls just nu. Har dock funderat på Snödrottningen av Michael Cunningham.

Film: Big short kanske. Kanske dokumentären om Don McCullin (en av världens mest betydelsefulla krigsfotografer, bland med bilder inifrån Biafrakriget)

Bloggar: Att vara någons fru tar fina bilder från julmarknader och annat. Svanå Trädgård för trädgårdsentusiaster i norr.Konst: Ska försöka ta mig mig till att se Thomas Lacke.

Resor/utflykt: Nej det blir nog inte så mycket sånt. Jag är ensam mer nu och kan inte åka iväg själv. Det var fint att få hinna med Hargebaden i helgen.

Instagram: Villa Björktorp är en barndomsvän som gör helt fabulös inredning.


Glad för: det är svårt med glädjen just nu. Väldigt svårt till och med. Men jag är tacksam för nya mattor, bytta gardiner, krukväxterna och den nya kameran och fåtöljen som äntligen kom.

Skulle vilja ha: en ny jacka, en fåtölj,  varma skor och en mössa som passar 

Kämpar med: Maten :( . Bara den som haft svårigheter tror jag riktigt förstår hur svårt det kan vara. Hos mig spelar förstås de jävliga knölarna en stor roll i dramat. Smärtorna förstås - men de går liksom inte att resonera med. Minnen från förr. Chocken från bilkrocken som aldrig tycks vilja lämna kroppen

Ledsen för: det mesta. Att jag inte har familj, att jag inte orkade ta mig tillbaka till jobb, min trasiga kropp, vännerna jag inte riktigt har,livet jag behövde leva under så många år - liv under tvång.

Vill ge cred till: Bror och Simon som skruvade hyllor. De som tyckte om mina inlägg i FB gruppen Övergivna platser.

Drömmer om: jag har nog gett upp de där drömmarna nu. Dörren har stängts. Mörkret har lagt sig.


Hoppas den som läser får en bra November! Med allt vad den önskat sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du som tittar in lämnar en kommentar! Vänligen håll en god ton i kommentarsfältet.